webbanner
5 tips: Spar på strømmen til dine kommercielle kølere/frysere

5 tips: Spar på strømmen til dine kommercielle kølere/frysere

Retur til nyheder
19-09-2022

Som vi alle ved, står energibesparelse højt på agendaen hos de fleste med de stigende energipriser, vi oplever i øjeblikket. Vi har derfor spurgt vores tekniske afdeling, om de vil dele deres bedste råd til, hvordan man sparer på energiforbruget i forhold til sine kommercielle køle/fryse produkter. Det ville de heldigvis gerne.

 

1. Afrimning

Det kan godt være, at det er en tidskrævende opgave at afrime sin fryser, men det er også effektivt, når det kommer til at sænke energiforbruget. Hvis is over tid får lov til at opbygge et lag inde i fryseren, så skal fryseren arbejde hårdere og dermed bruge mere energi på at holde den valgte temperatur.

 

2. Rengør diverse filtre

Sørg for at din køler/fryser er ren og fri for støv – særligt filtrene. Dette vil optimere varmeoverførelsen i systemet og dermed hjælpe produktet med at bruge mindre strøm. Det er en nem og hurtig opgave, og det kan tilmed være, at det sparer dig for et servicegebyr. Vores serviceafdeling oplever nemlig ofte, at det er manglende rengøring af filtrene der er skyld i, at et produkt ikke fungerer optimalt.

 

3. Sørg for god luftcirkulation

Tjek lige at der ikke står noget og blokerer for luftcirkulationen omkring dit køle/fryse produkt, da dette kan medføre et højere energiforbrug. Det er også vigtigt, at køleren/fryseren ikke overfyldes med varer, da den kolde luft ellers får svære ved at cirkulere rundt og nedkøle varerne.

 

4. Book et årligt eftersyn

Ligesom du kører din bil til service for hver 10.000 km kørt, så kan det også være en god ide at få tilset sine køle/fryse produkter med jævne mellemrum. Dette sikrer, at alt fungerer som det skal, og at produkterne dermed bruger så lidt energi som muligt på at gøre det, de skal.

 

5. Juster temperaturen

Sørg for at temperaturen står på det den skal i forhold til indholdet af varer i køleren/fryseren. Hvis du f.eks. skal opbevare kød eller mælkeprodukter, skal din køler stå på maks. fem grader. Hvis du derimod har et køleskab fyldt med drikkevarer, så kan du godt skrue temperaturen en grad eller to op, uden at det betyder noget for holdbarheden. Jo højere temperaturen er, jo mindre energi skal skabet bruge på at nedkøle varerne deri.